Autor Subiect: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?  (Citit de 1046 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« : Ianuarie 04, 2016, 06:42:38 p.m. »
Advertisement
Am un ForTwo CDI din 2004.Cand este pe automat schimba vitezele foarte turat.Am mai avut unul identic tot CDI din 2002 care schimba foarte ne-turat.Deci:la asta din 2004 unde sa umblu ca sa modific schimbarea treptelor pe automat sa schimbe mai neturat:in calculatorul cutiei sau calculatorul motorului?Va rog nu veniti cu sfaturi gen "schimbatul neturat dauneaza motorului".Astept pareri.Multumesc.
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 655
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #1 : Ianuarie 04, 2016, 08:33:15 p.m. »
Adica la ce turatie schimba ? De ex: de la 2 la 3 .
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #2 : Ianuarie 04, 2016, 09:36:46 p.m. »
nu stiu exact ca nu am turometru,si n-am avut nici la aia veche,dar la Smartul vechi schimba asa: de la 0-20km era in treapta 1,cand ajungea acul kilometrajului la 20km sarea in treapta 2-a,cand acul ajungea la 30km sarea in treapta 3-a,cand acul ajungea la 40km sarea in treapta 4-a,cand acul ajungea la 50km sarea in treapta 5-a,cand acul ajungea la 60km sarea in treapta 6-a.
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 655
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #3 : Ianuarie 05, 2016, 08:00:38 p.m. »
Fa rost de un turometru si revin-o cu turatiile .
Se pare ca e nevoie de o resoftare .
 

Offline mono

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 592
  • Reputation: 79
  • Gen: Bărbat
  • IASI City
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #4 : Ianuarie 05, 2016, 08:58:13 p.m. »
A 6-a la 60 la ora? Sau nu am inteles eu bine?
Am 2 cdi...si schimba diferit
Cel din 2002 subturat cam cum descrii tu si nici nu prea merg pe auto cu el
Cel din 2005 schimba cam cum schimb eu pe manual, putinmai turat dar merge super. Treapta 5 la 60-70 iar 6 pe la 110 daca am retinut bine. Acum mai depinde si cum o calci, daca e vale, drum drept sau deal.
Oricum...schimba cam pe la 2800-3000 si e ok.
Cealalta schimba la 2200-2300 daca merg normal...dar e mult prea subturat pt cdi.
Ai sa omori egr, turbo si cam tot ce tine de injectie....

Trimis de pe al meu SM-N910F folosind Tapatalk

Consum mediu ( 0,8 CDi - 30 Kw - 41 CP ):

You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #5 : Ianuarie 06, 2016, 09:12:34 a.m. »
Mai clar:cine se ocupa de schimbatul treptelor:softul cutiei sau softul din ECU?
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #6 : Ianuarie 08, 2016, 09:18:12 a.m. »
si ce trebuie sa fac? precizez ca dispun de MPPS,AUTOCOM,.....
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 655
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #7 : Ianuarie 08, 2016, 10:44:16 a.m. »
La Smart functioneaza numai Star C3/C4 si Winstar .
Am incercat o diagnoza cu alt tip de diagnozer si cu mufa scoasa de la un sezor si rezultatul afisat era ca acel senzor lucreaza in parametri !
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #8 : Ianuarie 08, 2016, 01:07:00 p.m. »
Iau de la cineva si un Star,ce trebuie facut la ceea ce doresc eu?
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 655
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #9 : Ianuarie 09, 2016, 10:19:10 a.m. »
Ai nevoie de un star original ,clonele nu stiu si o sa umbli dupa un atelier sa-ti faca masina macar cum era  . E nevoie si de cineva care sa stie sa rescrie softul calculatorul .
 

Offline freeman

  • Junior
  • ***
  • Mesaje postate: 231
  • Thanked: 9 times
  • Reputation: 6
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #10 : Ianuarie 09, 2016, 04:06:22 p.m. »
Daca te uiti pe postul meu si eu credeam ca am o problema cu turatiile (supraturate). Am scris si turatiile de schimb in viteze la pedala usoara de mers batraneste.
You are not allowed to view links. Register or Login
Un amic (din cauza caruia mi-am luat diesel)  mi-a condus-o si mi-a zis ca a lui schimba intre 2200 si 2600 intre 1 si 6... si la a mea nu e normal sa ajunga la 2800-3000, in a 6-a trecut de 80, 90.
Asa ca m-am panicat pana a explicat mono ca si la a lui din 2005... etc.
Am facut apoi o experienta... automat schimbat precum turatiilor expuse si vrute de ea... dar am simtit ca masina merge in continuare si urca in viteza si putere.
Am mers si pe manual si am schimbat 4, 5, 6 la max 2500, 2600 si masina nu se simtea bine. Motorul parca se chinuia sa "impinga" masina... si eu o infranam.
La cealalta masina (nu Smart) o cunosc dupa motor. Stiu cand ceva nu ii place, cand e "bolnava"... etc. Asa incep sa o simt si pe asta. D'aia eu imi iubesc masinile pentru ca ajung sa le simt si nu le mai consider un simplu mijloc de transport.
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 655
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #11 : Ianuarie 09, 2016, 06:45:16 p.m. »
Actuala i-mi schimba la 2200 si merge pana in 3000 daca senzorul de inclinatie laterala ai zice ca-i in rampa .
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #12 : Ianuarie 10, 2016, 09:51:32 a.m. »
Da-mi te rog mai multe detalii despre  senzorul de inclinatie laterala la Smart For Two CDI.Sa inteleg caci acest senzor poate influenta numarul de turatii la schimbarea treptelor pe automat?
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 655
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #13 : Ianuarie 12, 2016, 07:08:04 p.m. »
Senzorul de inclinare laterala e amplasat sub masina ,in dreptul picioarelor pasagerului ;eu nu as umbla la el pt ca el contribuie la mentinerea masinii pe drum - face parte din sistemul de control al stabilitatii . Sistemul de control al stabilitatii se numeste Trust pana in sept 2000 ,Trust + pana in 2002 si ESP dupa .
Ce se poate intampla daca umbli/schimbi pozitia la acel modul - mergi de-a latul pe zapada si e echivalent cu dezactivarea ESP  You are not allowed to view links. Register or Login . Schimbarea in turatii a vitezei e determinata de acest senzor dar numai corelata si cu alte info : de exemplu pozitia pedalei de acceleratie/ presiunea citita de MAP  ,timpii de injectie ,sa .
O solutie e remaparea calculatorului .
@Mono
De fapt a 5a e la 55-60 iar a 6a e pe la 80 (imediat ce acul trece de 80) dar asta e la drum si acolo merg decat pe manual si las turometru la hodina ,ferit de privirile mele .
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Pot face cutia autmata sa schimbe mai neturat ?
« Răspuns #14 : Ianuarie 22, 2016, 10:30:46 p.m. »
si de unde iau un soft pt reamparea calculatorului?sau trebuie extras softul-modificat-si dupa rescris? sau pot face ceva modificari la senzorul de acceleratie laterala? sau se poate modifica ceva cu Star-ul? As dorii asa: a 2-a sa schimbe la 1700,a 3-a la 1900,a 4-a la 2000 si a 5-a la 2100.
 

 

Social media

Facebook grup Pagina de like