Autor Subiect: nu am curent la bobine  (Citit de 282 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline yugudugu

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Reputation: 0
  • just registered
    • Poke This Member
nu am curent la bobine
« : Mai 12, 2016, 06:16:02 p.m. »
Advertisement
Salut la toata lumea....de 2 zile miam luat un smart de 600 din 99. 93 mii de km nepornit
Cand lam luat avea o liniuta in bord si nu ma lasa sa ii dau cheie...dupa cate cercetari pe internet am gasit buba...panoul acela mic de sub scaunul la sofer era umezit si toate mufele coclite..am luat altul lam montat si a disparut liniuta dau la cheie invarte motorul se aude pompa de benzina si nimic...scot bujiile si le verific si vad ca nu am scanteie...verific mufele de la bobine cu un bec sa vad daca vine curent la bobine... si nimic gram de curent!!!
Verific toate sigurantele schimb toate releele(de pe un smart functional) verific cablajul din fata in spate si nimic nici un fir intrerupt!!
Ce mi sa parut ciudat...alternatorul are un singur fir de +....nu ar trebui sa aiba si un minus...nu stiu daca influenteaza cu ceva treaba asta...alte masini pornesc si fara alternator cu o baterie buna
Precizez ca nu am pus tester pe el pentru ca nu stiu daca are cineva in zona(hunedoara) program pentru smart
Daca aveti vreo idee sau daca ati intalnit problema va rog sunteti'mi si mie
Multumesc!
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 652
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: nu am curent la bobine
« Răspuns #1 : Mai 12, 2016, 11:27:57 p.m. »
Minusul il are la masa , nu are fir de - .
O linie inseamna ca , calculatoarele nu comunica corect intre ele  .Celelalte mufe din zona le-ai verificat?
incearca o diagnoza complecta dar numai cu MB Star ;celelalte vad dar nu toate codurile de eroare sau vad coduri inexistente - asa ceva nu e acceptabil . Posibil sa ai crank sensor position  defect.Senzorul se gaseste sub clapeti si e prins intr-un surub .
 

Offline yugudugu

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Reputation: 0
  • just registered
    • Poke This Member
Re: nu am curent la bobine
« Răspuns #2 : Mai 13, 2016, 06:51:34 a.m. »
Am gasit pe cineva cu tester dar numai luni are timp...o sa ma uit si la senzorul ala dar cred ca ma uit degeaba
 

Offline yugudugu

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Reputation: 0
  • just registered
    • Poke This Member
Re: nu am curent la bobine
« Răspuns #3 : Mai 13, 2016, 03:40:24 p.m. »
Am schimbat azi si senzorul de la volanta si nimic
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 652
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: nu am curent la bobine
« Răspuns #4 : Mai 13, 2016, 07:41:41 p.m. »
Pana luni poti sa desfaci cu grija mufa de la EDG (inainte borna + de la baterie) si sa observi daca are contacte corodate ,ploti deplasati ; EDG-ul e calculatorul management motor si cutie viteze iar amplasarea lui e pe cutia filtrului de aer .
Chestia cu cocleala probabil a dat peste cap sistemul informatic - vezi ce spune Starul .De asemenea sa citeasca valoarea MAP .
Motorul nu porneste deoarece conditiile de pornire nu se indeplinesc . 
 

Offline yugudugu

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Reputation: 0
  • just registered
    • Poke This Member
Re: nu am curent la bobine
« Răspuns #5 : Mai 13, 2016, 08:01:38 p.m. »
Am verificat si edg am dat mufele cu spary de contacte firele care is prin zona pana sub bord l panoul de sigurante si nimic suspect
« Ultima Modificare: Mai 13, 2016, 08:18:58 p.m. de yugudugu »
 

 

Social media

Facebook grup Pagina de like