Autor Subiect: Porneste subturat !  (Citit de 830 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Porneste subturat !
« : August 21, 2016, 06:27:41 p.m. »
Advertisement
Smartul meu CDI din 2004,cand il pornesc,porneste subturat 5 secunde dupa care isi revine la turatia normala de relanti.In acele 5 secunde daca apas acceleratia la blana,nu se accelereaza absolut deloc si martorul de baterie sta aprins.Mentionez ca daca intr-o ora o pornesc de 10 ori,de 9 ori porneste bine si o data porneste neturat.Am schimbat de proba injectoarele si la fel face.Ce ar putea fii ?
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #1 : August 22, 2016, 05:39:50 p.m. »
luai de pe alt Smart care porneste perfect,rampa cu tot cu senzorul de presiune si regulatorul de presiune si tot la fel porneste,subturat.
 

Offline timady

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 68
  • Reputation: 1
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #2 : August 23, 2016, 07:55:16 a.m. »
La Golf de exemplu  mie cand porneam uneori mi se ridica turatia cateva secunde dupa care isi revenea. Era de la senzorul de temperatura apa. Citea eronat temperatura si tura motorul . Daca exista asa ceva la smart , cred ca se poate vedea cu o diagnoza la pornire ce temperatura arata la apa, sau poate gresesc.
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #3 : August 28, 2016, 08:30:28 p.m. »
Am schimbat si senzorul de temperatura apa,si la fel face.Am mai schimbat si pompa de inalta,si rampa cu senzori cu tot si injectoare si senzorul de presiune admisie si ECU si SAM-ul si bujiile cu tot cu releul lor.Toate piesele astea le-am luat dupa un alt Smart perfect functional tot acelasi an.Am pus si piesele de pe al meu pe celalalt Smart si ala porneste foarte ok.O chestie interesanta este ca daca pornesc cu mufa scoasa de la senzorul de temperatura antigel...porneste bine.
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 656
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #4 : August 28, 2016, 11:26:38 p.m. »
Daca ai schimbat toate calculatoarele ceea ce ramane e instalatia  . Un scurt pe undeva ,o punere la masa/la plus ceva ; trebuie luat fir de fir si vazut care e buba .
Ce coduri de eroare ai?
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #5 : August 29, 2016, 05:31:24 p.m. »
asta e problema,cac imi trebuie un MB Star........si aci la mine in zona nu are nimeni..
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 656
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #6 : August 29, 2016, 07:00:54 p.m. »
Pe net cel mult se poate regla tensiunea in curele , calculatoarele cand le muti de pe o masina pe alta trebuie sincronizate (adica sa fie pe o mana) . Cel putin producatorul asa cere si logic asa e .
Exemplu : senzorul treapta de viteza are pt fiecare treapta genereaza o valoare pe care calculatorul de injectie si cutie o stie ; daca stie alte valori tot schimba viteze de-a moaca in incercarea de-a obtine de la senzor valoarea corespunzatoare cu viteza , turatia motorului si incarcarea . In acest sens ,se sincronizeaza EDG-ul cu senzorul de treapta cu ajutorul MB Star .
Deci la tine calculatoarele sunt nesincronizate si te miri ca da eroare (merge motorul aiurea) ?
O linie verticala in locul indicarii treptei de viteza e semnul ca e o problema pe CAN . Ai asa ceva?
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #7 : August 29, 2016, 07:10:31 p.m. »
N-am nici o linie verticala.Daca erau nesincrnizate calculatoarele de ce la celalalt smart merge super bine pornirea?Adica piesele mele le-am pus si pe smartul celalalt,
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 656
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #8 : August 30, 2016, 10:36:46 p.m. »
Pt ca la celalat smart citeste datele cunoscute si stie ce sa faca cu ele.
Incearca sa schimbi MAP-ul - e prins in 2 suruburi si e deasupra ,pe motor (in dreapta galeriei de admisie).
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #9 : August 31, 2016, 09:58:59 a.m. »
pai datele sunt stocate in ECU si in SAM si eu daca le-am pus pe ale mele la celalalt Smart  ,caroseria n-are cum sa le mai cunoasca .Am schimbat si MAP-ul...si nimic.
 

Offline freeman

  • Junior
  • ***
  • Mesaje postate: 231
  • Thanked: 9 times
  • Reputation: 6
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #10 : August 31, 2016, 08:09:49 p.m. »
Problema asta o poate cauza si bateria?
De curand am reparat alternatorul. Da curent ok acum insa exact ca la tine aleator la pornire porneste subturat si apoi isi revine. Ideea este ca doua saptamani pana am reparat alternatorul am mers cu bateria incarcata seara de seara caci ma ducea cam 20 km pe zi. Imi este teama ca am nenorocit bateria caci se pare ca nu mai tine curent. Dar asta sa aiba efectul asta?
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #11 : August 31, 2016, 08:26:40 p.m. »
in secundele alea in care motorul este neturat,martorul de baterie iti sta aprins pe bord?
 

Offline freeman

  • Junior
  • ***
  • Mesaje postate: 231
  • Thanked: 9 times
  • Reputation: 6
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #12 : August 31, 2016, 09:56:55 p.m. »
Da.
 

Offline mottofreee

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 656
  • Thanked: 24 times
  • Reputation: 2
  • Gen: Bărbat
  • Cluj Napoca ,Smarturi 42 ,Star
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #13 : Septembrie 01, 2016, 12:30:51 a.m. »
Pe star este un test si pt baterie ,test care se poate face si numai cu un voltmetru .
Diagnosticarea bateriei cuprinde atat controale vizuale cat si masuratori.
 Masuratori ale tensiunii bateriei:
a)afisarea valorii reale(prin interfata numai)
b)masurarea tensiunii -  11...14V fara nici un consumator ,daca nu se incadreaza incarcati sau inlocuiti bateria (dupa caz)
daca se incadreaza se trece la masurarea in sarcina ,si anume:
- Conectati urmatorii consumatori:
- Cuplati aprinderea
- Cuplati faza scurta
- Cuplati treapta maxima a suflantei
- Cuplati incalzire luneta
Repetati masurarea bateriei,tensiunea bateriei nu trebuie sa scada in decurs de 10 min sub 11V .
Tensiunea bateriei este >11V? daca da componenta acumulator este in regula ,daca nu incarcati acumulatorul iar daca e cazul inlocuiti .

Urmatorul test e Controlul vizual al bateriei:
Efectuati urmatoarele controale vizuale:
-Defectiuni mecanice
-Coroziune la polii si clemele bateriei
Polii si clemele bateriei sunt in regula ? Dca da e ok ,daca nu curatatiborna plus ,inlocuiti cablul de masa ,inlocuiti acumulatorul (in ordinea asta).

Verificati elementul Banda cabluri de masa a unitatii de antrenare (in traducerea traducerii e cablul ala care leaga motorul de caroserie)
Efectuati urmatoarele controale vizuale :
- Imbinarea cu surub este ok
- Coroziune si(sau) reziduuri de vopsea
- Alte defecte mecanice.
Rezultatele verificarii sunt in regula?Daca da e ok daca ,nu reziduuri si (sau) coroziune si de nu se rezolva inlocuiti cablul .

Controlati nivelul de umplere al bateriei
Aici sunt multe masuri antiprost si trec la esential :Nivelul de umplere in toate celulele bateriei se afla intre MINIM si MAXIM ?  Daca da mai deschide o pagina ca sa nu umbli cu flacara ,explozie ...si in urmatoarea pagina te pune sa masorii densitarea si unde da o propozitie intraductibila cum ca :Valoareaspecifica a tensiunii la baterie 1,28kg/l (tensiunea se masoara in volti,densitatea e de 1,28kg/l).
Bateria este incarcata? Daca da  e ok ,daca nu incarcati acumulatorul ,daca e cazul inlocuiti .
Daca nivelul nu e inte MINIM si MAXIM atunci
- Masurati densitatea in fiecare celula
-Complectati la nivel
Incarcati bateria si refaceti masuratoarea de densitate . In continuare se reface testul de sarcina .

Masuratori ale starii de incarcare -densitate in volti si repatarea testelor .

Verificarea continuitatii la cablaj
-Toti consumatorii decuplati
-Desprindeti din clema cablul de masa de la acumulator
-Desprindeti plusul
-Slabiti B+ de la alternator (adica ia jos cablul)
Se masoara intre plus baterie si B+ cablu continuitatea .
Domeniu de valori teoretice :0-1 ohm.
Se incadreaza? Daca da e ok daca nu zice ca :inlocuiti elementul de constructie Cablaj acumulator .
Asta e la capitolul asta si mai sunt 17 numai la Meniul de diagnoza 'Grupa constructiva'. Si mai sunt inca 3 meniuri cu vreo 40 de submeniuri iar cand se leaga la sistemul informatic al masini mai apar cateva . Naspa ca uiti de unde ai plecat .
 

Offline regele_mar

  • Incepator
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Reputation: -3
  • Gen: Bărbat
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Porneste subturat !
« Răspuns #14 : Octombrie 06, 2016, 09:10:09 p.m. »
revin cu stiri noi: am schimbat si chiuloasa de pe unul pe altul,si tot la fel porneste: neturat vre-o 5 secunde dupa care isi revine la turatia normala.Am mai schimbat si senzorul de turatie,SENZORUL DE APA,senzorul de admisie...de fapt toti senzorii.Iar schimbat intre ele si ECU+SAM-ul,pompa inalta,turbo,intercooler.Interesant este ca daca pornesc cu mufa scoasa de la senzorul de apa...porneste normal !As pune MB-Star dar nu are nimeni aici in zona noastra,,,avem doar Autocom dar nu a iesit vre-o eroare.
 

 

Social media

Facebook grup Pagina de like