Autor Subiect: Problema aeroterma!  (Citit de 2883 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Ionut

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 488
  • Reputation: 452
    • Poke This Member
Problema aeroterma!
« : Februarie 27, 2009, 11:15:08 p.m. »
Advertisement
Din pacate s-a intamplat ceva cu comanda aer rece/cald a aerotermei si a ramas blocata pe cald :(  Butonul se misca stanga/dreapta dar in gol. Azi am incercat sa vad care este cauza dar dupa ce am demontat carcasa consolei, sertarul si radioul am ramas blocat. Practic trebuie demontat si mecanismul de comanda al aerotermei dar nu imi dau seama cum. Sper sa nu fie nevoie sa dau jos si bordul!

Daca s-a mai lovit cineva de problema asta cu aeroterma i-as fi vesnic recunoscator pentru un sfat de cum se poate remedia fara sa ajung cu ea in service. Presimt ca este doar sarit butonul (mecanismul din spatele lui) din comanda aerotermei.
You are not allowed to view links. Register or Login
 

ionusunt

  • Vizitator
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #1 : Februarie 28, 2009, 04:35:28 p.m. »
s-ar putea sa ti se fi stricat robinetul electric care baga apa calda in radiatorul aerotermei. la un ele masini e la vedere undeva inspre motor,insa smartul avand motorul in spate ....nu stiu unde ar putea fi.
 

Offline Rivelino

  • test_mod
  • Senior
  • *
  • Mesaje postate: 644
  • Thanked: 1 times
  • Reputation: 903
  • Peste gard este Bucuresti,Romania
    • Poke This Member
    • IT&SECURITY SYSTEM
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #2 : Februarie 28, 2009, 10:35:52 p.m. »
ce car ai ?
baga si tu in profil.
eu am demontat la 42
You are not allowed to view links. Register or Login - SMART FORTWO CDI
 

Offline Ionut

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 488
  • Reputation: 452
    • Poke This Member
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #3 : Februarie 28, 2009, 11:01:12 p.m. »
Este modelul cu facelift din 2002 600cc 61cp. Inca nu i-am dat de cap la aeroterma :(  dar se simte ca butonul se misca oarecum liber, nu intampina nici o rezistenta.
You are not allowed to view links. Register or Login
 

ionusunt

  • Vizitator
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #4 : Martie 05, 2009, 05:13:56 a.m. »
You are not allowed to view links. Register or Login

uite un link : cum sa dai bordul jos (cel putin partea de unde te intereseaza) poate ai noroc si e doar switch ul mort. dai jos vezi cei pe acolo  ;) bafta !
 

Offline Ionut

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 488
  • Reputation: 452
    • Poke This Member
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #5 : Martie 22, 2009, 02:18:34 a.m. »
Am rezolvat problema cu aeroterma: erau cablul + tija de comanda a clapetei aer cald/rece (cea de jos) rupte. Cineva de pe un forum (nu dau nume) s-a oferit sa rezolve problema contra sumei de 300 ron.
Dupa ce m-am inarmat cu o tona de informatii de pe "evilution" am decis sa ma apuc singur de mesterit la ea.
Cabul, asa cum era de asteptat nu se gaseste in Ro decat pe comanda si de adus in 2-3 saptamani. Partea proasta este ca sarma din interior nu este multifilata ca la biciclete ci monofilata otelita. Practic este aproape imposibil de gasit. Dupa nshpe service-uri auto prin care am umblat am aflat ca de fapt un cablu asemanator are si Dacia 1310 la soc :lol:  
Deci cu alte cuvinte am cumparat cablul cu 15 ron care are sarma aproape identica cu cea de la Smart.
In continuare am folosit doar sarma de la cablul de soc de la 1310 si am mesterit inelele de prindere de la capete (mentionez ca sistemul folosit de Smart la camanda aerotermei mi se pare o mare porcarie care inevitabil mai devreme sau mai tarziu va ceda). Tija de jos am facut-o dintr-o tabla si un surub, asta pana ce voi avea timp si chef sa o schimb cu ceva mai bun. Deocamdata merge foarte bine si asa.

Tips:
1- demontate: consola centrala, RCD-ul si scrumiera;
2- dat jos bordul (se da jos relativ usor dar de pus iti mananca zilele pana se aseaza cum trebuie in cleme in pozitia originala);
3- demontat vitezometrul si toate ceasurile;
4- carcasa de la volan (greu de dat jos si la fel de greu de montat);
5- mare atentie la cablurile de la airbag-uri & stuff;
6- surubaraia se rezolva cu torx de 10 si 25;
7- mare atentie la plastice; sunt de proasta calitate, se zgarie foarte usor si par a fi casante.

PS: ii multumesc lui Rivelino ca mi-a aratat cum mere treaba la a lui si pentru ideea cu cablul TV.
You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline Lucian23

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Reputation: 0
  • <3 Smart !
    • Poke This Member
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #6 : Martie 12, 2014, 06:23:55 p.m. »
Salut Ionut,
Cred ca am si eu acceasi problema la smartul meu si m-ar interesa daca este absolut necesar sa demontez tog bordul?:))ai fortwo sah forfour?butonul meu functionraza normal dar cand comuti de pe rece pe cald se aude un sunet tare ca si cum ar scapa o clapeta ceva si merge doar caldura.multumesc
 

Offline Lucian23

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Reputation: 0
  • <3 Smart !
    • Poke This Member
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #7 : Martie 12, 2014, 09:15:11 p.m. »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salut Ionut,
Cred ca am si eu aceeasi problema la smartul meu si m-ar interesa daca este absolut necesar sa demontez tot bordul?:))butonul meu functioneaza normal dar cand comuti de pe rece pe cald se aude un sunet tare ca si cum ar scapa o clapeta ceva si merge doar caldura.multumesc

Imi cer scuze pentru greselile facute :)) dar am scris de pe telefon si acum observ ce am scris , pe telefon nu vedeam ca sunt la sectiunea fortwo, aveti idee daca si la forfour este la fel ?
 

Offline ciobanu.george90

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Reputation: 0
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #8 : Martie 17, 2014, 12:12:31 p.m. »
si la mine la 451 mai face figuri....dau un sut in dreapta pedalei de acc si porneste :)) sau daca iau o groapa
 

Offline Midnight Caller

  • Profesionist
  • *****
  • Mesaje postate: 2383
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 1134
  • Gen: Bărbat
  • Mai bine ajungi mai tarziu decat niciodata...
    • Poke This Member
    • ForSmart - Piese pentru Smartul tau !
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #9 : Martie 17, 2014, 12:23:52 p.m. »
You are not allowed to view links. Register or Login
si la mine la 451 mai face figuri....dau un sut in dreapta pedalei de acc si porneste :)) sau daca iau o groapa

Misto ! Cand iti deschizi service si cat iei pe operatiunea asta ?! ;D
Remapare (Chip Tuning) ForTwo CDI ZEE/SAM de la 100Eur
Service Smart, Diagnoza
Black ForTwo CDI, around 60HP/130Nm
Black ForTwo CDI, stock (for now)

You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline eugen.bogdan.91

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 0
  • Gen: Bărbat
    • Poke This Member
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #10 : Noiembrie 04, 2015, 06:03:10 p.m. »
Am si eu o problema cu ventilatorul de la aeroterma sau cu maneta care controleaza vitezele ventilatorului. Pe primele 2 trepte pur si simplu nu porneste, porneste doar daca dau pe treapta a 3-a (aia pt. parbriz). A mai patit cineva asa ceva ? Aveti idee ce poate fii si daca o pot rezolva singur?
Spritmonitor.de" border="0
 

Offline eugen.bogdan.91

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 0
  • Gen: Bărbat
    • Poke This Member
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #11 : Noiembrie 04, 2015, 06:50:21 p.m. »
Problema este ca eu sunt din Tg.Mures, si nu inteleg cum se poate rezolva prin resoftare, ma gandeam ca este o problema mecanica (sau este posibil totusi sa fie si o problema mecanica?) intreb si eu ca nu sunt mecanic  :D
Spritmonitor.de" border="0
 

Offline eugen.bogdan.91

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 0
  • Gen: Bărbat
    • Poke This Member
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #12 : Noiembrie 04, 2015, 09:26:44 p.m. »
Am vazut ca nu era scris resoftat, dar ne stiind ce inseamna(reostat) am crezut ca poate ai scris in graba si ai scris gresit. Scuze greseala mea, cel putin acuma stiu ce e ala un reostat :D
Apropo de rezistenta electrica pt. incalzire din aeroterma se poate ca aceasta sa nu functioneze pentru ca nu functioneaza nici reostatul ?
Spritmonitor.de" border="0
 

Offline eugen.bogdan.91

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 0
  • Gen: Bărbat
    • Poke This Member
Re: Problema aeroterma!
« Răspuns #13 : Noiembrie 05, 2015, 11:38:29 a.m. »
Acuma incep sa inteleg ca defapt acea rezistenta electrica de care vorbesc eu se numeste reostat. Eu am crezut initial ca maneta cu care selectez treapta de viteza a ventilatorului este reostatul.

« Ultima Modificare: Noiembrie 05, 2015, 11:51:31 a.m. de eugen.bogdan.91 »
Spritmonitor.de" border="0
 

 

Social media

Facebook grup Pagina de like