Autor Subiect: Reglare actuator folosind star-ul  (Citit de 1554 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline speedup

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Reputation: 0
  • just registered
    • Poke This Member
Reglare actuator folosind star-ul
« : Septembrie 23, 2015, 02:29:40 p.m. »
Advertisement
Salutare tutur,
Sunt posesorul unui Smart City Coupe 2001 800 CDI de aproximativ 1 an.

Va cer pe aceasta cale un sfat in ceea ce priveste reglarea actuatorului. Tin sa mentionez ca sunt din craiova, unde din cate stiu eu nu avem un service specializat smart ( pe langa ansini, service unde o firma de pizza repara smart-urile pe care le foloseste pentru livrare).

M-am tot documentat in ceea ce priveste gresarea si reglarea actuatorului, intr-un final am schimbat actuatorul pe care il aveam cu unul SH ( aprox 300 RON, nou era 2100 RON ). Urmatorul pas a constat in reglarea lui  conform tutorialului ( You are not allowed to view links. Register or Login ) problema este ca atunci cand vreau sa imping tija actuatorului mai mult in lacasul lui acesta nu intra.
Am inteles ca actuatorul trebuie reglat dupa si folosind star-ul, eu am reusit sa gasesc un start la o cunostiinta dar nu stiu cum se regleaza folosind testerul, am aceasta optiune in setari ?
Pentru gresarea actuatorului am inteles ca cel mai recomandata este vaselina cu litiu alba. Trebuie neaparat desfacut tot actuatorul si unse piesele din interior sau doar desfacut cauciucul de pe tija si uns acolo?

* Problemele pe care le are smart-ul sunt : Cand accelerez in unele momente numai are nici N, R sau A pe dispaly. Tremura foarte tare la plecare.

Multumesc!
 

Offline Midnight Caller

  • Profesionist
  • *****
  • Mesaje postate: 2383
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 1134
  • Gen: Bărbat
  • Mai bine ajungi mai tarziu decat niciodata...
    • Poke This Member
    • ForSmart - Piese pentru Smartul tau !
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #1 : Septembrie 23, 2015, 02:47:01 p.m. »
In primul rand piesa noua NU este 2100RON ci 900RON.

In al doilea rand dupa ce reglezi mecanic actutorul, da, trebuie reinvatat punctul de cuplaj cu Star-ul, si da, exista optiune in meniurile de actuatori.

In al treilea rand, ca sa gresezi ca la carte actuatorul, trebuie sa dai jos motorasul de pe el din cele doua TX30-uri, apoi cureti cu spray de frana si sufli bine cu aer comprimat pana e curat, apoi umpli cu vaselina alba cu litiu.
Remapare (Chip Tuning) ForTwo CDI ZEE/SAM de la 100Eur
Service Smart, Diagnoza
Black ForTwo CDI, around 60HP/130Nm
Black ForTwo CDI, stock (for now)

You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline speedup

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Reputation: 0
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #2 : Septembrie 23, 2015, 04:54:02 p.m. »
Voi incerca sa urmez pasii.
Multumesc mult pentru ajutor !!! ( referitor la pret, asta mia fost spus la service )

 

Offline mono

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 592
  • Reputation: 79
  • Gen: Bărbat
  • IASI City
    • Poke This Member
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #3 : Septembrie 24, 2015, 08:29:21 a.m. »
Salut,

Eu am facut reglare cu star doar cand mi-am schimbat ambreiajul.
De atunci fac doar reglaj mecanic din cand in cand (eventual cand il mai curat ) si nu am nici cea mai mica problema.
Mentionez ca am facut peste 20.000 km si am facut de mai mutle ori reglaje mecanica.

Spor !
Consum mediu ( 0,8 CDi - 30 Kw - 41 CP ):

You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline speedup

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Reputation: 0
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #4 : Septembrie 24, 2015, 11:25:57 a.m. »
Salut Mono,
Prin reglaj mecanic te refer la impingerea actuatorului pana intra tija ambreiaj ( acolo cand il ajustezi tija intra foarta mult, cat sa se vada ca impinge supapa de la ambreiaj sau doar il asezi incat sa atinga).
Inca o intrebare, la cati KM ai schimbat ambreiajul ?

Eu am urmat pasii recomandati de Midnight Caller si acum totul e ok.
 

Offline Midnight Caller

  • Profesionist
  • *****
  • Mesaje postate: 2383
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 1134
  • Gen: Bărbat
  • Mai bine ajungi mai tarziu decat niciodata...
    • Poke This Member
    • ForSmart - Piese pentru Smartul tau !
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #5 : Septembrie 24, 2015, 11:33:00 a.m. »
Se impinge actuatorul doar cat sa atinga tija de comanda furca rulmentului de presiune si se sustine asa usor din spate pana se strang suruburile. Apoi recalibrare cu Star-ul si merge unsa ;)
Remapare (Chip Tuning) ForTwo CDI ZEE/SAM de la 100Eur
Service Smart, Diagnoza
Black ForTwo CDI, around 60HP/130Nm
Black ForTwo CDI, stock (for now)

You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline mono

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 592
  • Reputation: 79
  • Gen: Bărbat
  • IASI City
    • Poke This Member
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #6 : Septembrie 24, 2015, 11:48:18 a.m. »
Ti-a raspuns Alex inaintea mea :)

Ps. Data viitoare fa doar reglajul mecanic si fa proba de curiozitate. Ai sa constati cu stupoare ca merge la fel de bine ! ;)
Consum mediu ( 0,8 CDi - 30 Kw - 41 CP ):

You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline Midnight Caller

  • Profesionist
  • *****
  • Mesaje postate: 2383
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 1134
  • Gen: Bărbat
  • Mai bine ajungi mai tarziu decat niciodata...
    • Poke This Member
    • ForSmart - Piese pentru Smartul tau !
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #7 : Septembrie 24, 2015, 11:59:17 a.m. »
Mono, crede-ma ca nu intotdeauna merge la fel de bine. In functie de uzura discului trebuie invatat punctul de cuplaj, si nu e intotdeauna acelasi (conteaza si cat de obosita e placa de presiune).
Remapare (Chip Tuning) ForTwo CDI ZEE/SAM de la 100Eur
Service Smart, Diagnoza
Black ForTwo CDI, around 60HP/130Nm
Black ForTwo CDI, stock (for now)

You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline speedup

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Reputation: 0
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #8 : Septembrie 25, 2015, 11:52:18 a.m. »
Salutare, l-am gresat, reglat mecanic, si din start am facut procedeul de invatare. A mers super bine dupa invatare cu startul. Dar una din probleme a persistat, cand accelerez viteza de pe dispaly numai este afisata, si se accelereaza in gol, sa fie de vina cutia sau ambreiajul :-?? mai pun diseara testerul inca odata sa vad ce imi zice.

Multumesc inca odata pentru sprijin, si da la mine s-a simtit diferenta dupa reglarea cu startul.
 

Offline mono

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 592
  • Reputation: 79
  • Gen: Bărbat
  • IASI City
    • Poke This Member
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #9 : Septembrie 25, 2015, 12:10:34 p.m. »
Daca se accelereaza in gol...99% e ambreiajul ( este prea uzat )
Consum mediu ( 0,8 CDi - 30 Kw - 41 CP ):

You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline warzanelu

  • Junior
  • ***
  • Mesaje postate: 277
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 155
  • Gen: Bărbat
    • Poke This Member
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #10 : Septembrie 25, 2015, 12:17:57 p.m. »
App de calibrare actuator,numai starul original poate face sau si clona,ms
 

Offline Midnight Caller

  • Profesionist
  • *****
  • Mesaje postate: 2383
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 1134
  • Gen: Bărbat
  • Mai bine ajungi mai tarziu decat niciodata...
    • Poke This Member
    • ForSmart - Piese pentru Smartul tau !
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #11 : Septembrie 25, 2015, 12:18:11 p.m. »
Ce vrei sa spui ca "viteza nu mai este afisata" ? Treapta de viteza sau viteza in km/h ?
Daca nu iti mai afiseaza treapta de viteza sunt mari sanse sa fie senzorul de treapta de pe lateralul cutiei sau axul de comanda al lui, din cutie (am intalnit ambele cazuri)

Poti face recalibrare actuator si cu clona, daca ai DAS-ul cum trebuie...
Remapare (Chip Tuning) ForTwo CDI ZEE/SAM de la 100Eur
Service Smart, Diagnoza
Black ForTwo CDI, around 60HP/130Nm
Black ForTwo CDI, stock (for now)

You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline speedup

  • Nou-venit
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Reputation: 0
  • just registered
    • Poke This Member
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #12 : Septembrie 25, 2015, 02:25:49 p.m. »
In loc de A nu apare nimic, sau daca sunt pe manual, in loc de 3 ( in momentul in care acceleres si accelereaza in gol ) nu afiseaza nimic, screen-ul este blank, gol.

Dar, axul de comanda sau senzorul pot fac ca sa se accelereze in gol sau vinovatii sunt:
Ambreiajul - se tureaza in gol
+
Senzor/axul de comanda - nu afiseaza viteza

Multumesc mult!
 

Offline focsa_daniel

  • Moderator
  • Profesionist
  • *****
  • Mesaje postate: 997
  • Reputation: 1311
  • Gen: Bărbat
  • Bucuresti, Romania ( de unde se da ora exacta ! )
    • Poke This Member
Re: Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #13 : Septembrie 25, 2015, 03:36:17 p.m. »
P'asta cu gresarea nu o inteleg. De ce Smart nu a pus niciun strop de vaselina din fabrica ?
Laurentiu, iti aduci aminte la mine ca era super uscat ? Oare chiar e necesara gresarea ?
You are not allowed to view links. Register or Login
 

Offline Midnight Caller

  • Profesionist
  • *****
  • Mesaje postate: 2383
  • Thanked: 2 times
  • Reputation: 1134
  • Gen: Bărbat
  • Mai bine ajungi mai tarziu decat niciodata...
    • Poke This Member
    • ForSmart - Piese pentru Smartul tau !
Reglare actuator folosind star-ul
« Răspuns #14 : Septembrie 25, 2015, 05:33:29 p.m. »
Ciudat, eu pe toate le scot ciocanind usor de jur imprejur si nu s-a stricat niciunul
Remapare (Chip Tuning) ForTwo CDI ZEE/SAM de la 100Eur
Service Smart, Diagnoza
Black ForTwo CDI, around 60HP/130Nm
Black ForTwo CDI, stock (for now)

You are not allowed to view links. Register or Login
 

 

Social media

Facebook grup Pagina de like